2019-10-04 09:50:23• hírek • Bede Emőke

Az angol piacra is betörtek a Nachbil pincészet borai

A krasznabélteki borvidék alapos gonddal összeválogatott, színes szőlőpalettájának és az ebbe fektetett kitartó munkának köszönhetően a Nachbil neve ma már egyet jelent az utolsó cseppig kimagasló minőségű borokkal. Mi, Szatmár megyeiek erről már rég megbizonyosodhattunk, viszont hamarosan már az angol szigetország lakói is megismerhetik a pincészet hordóiban rejlő kivételes nedűket.

A Nachbil borai az elmúlt héten hivatalosan is betörtek az angol piacra, ugyanis a Boutinot néven ismert importőr a pincészet termékvonalából több bort is beválogatott saját kínálatába. Igent mondtak a Rieslingre, a Kékfrankosra, a Fekete Leányákra, illetve a Grünspitzre is, melynek különlegessége az bortermeléshez használt szőlőfajtában áll, ugyanis e gyümölccsel kizárólag Krasznabéltek dombjain találkozhatunk.


A Boutinot által szervezett, kifejezetten helyi üzleti szférát megcélzó borkóstolón kb. 600-800 étterem- és borbár-tulajdonos kóstolta meg a borokat, melyek az eseménynek köszönhetően három városba, pontosabban szólva Swansea, Manchester és London városába is eljutottak. A borkóstolón résztvevő szakmabeliek körében nagy sikert aratott a rajzai rizling, mely több tucat borkereskedésbe juthat el a következő hetekben.



Az angol piac felé irányuló nyitás egy alig egy hónapja elkezdett piacbővítési stratégia része, melynek keretében szeptemberben már a román főváros több neves éttermébe is eljutottak a Nachbil pincészet borai. Bukarestben már a Noua, a Tasting Room, a Vino, a Guxt Bistro és a Re'kolta éttermek vendégei is megízlelhetik a pincészet legkiválóbb nedűit. A fővárosi jelenlétben nagy szerepet játszik a helyi #vinmag borkereskedés, mely a Nachbil pincészet partnereként járul hozzá Bukarest meghódításához.


„A bio minősítéssel rendelkező Nachbil pincészet továbbra is egy családi kézben levő vállalkozás marad, mely az elkövetkező években anélkül szeretné növelni a prémium termékvonal eredményeit, hogy az a minőség kárára menne. Arra törekszünk, hogy borainkat minél többen megismerjék, úgy a hazai, mint a nemzetközi piacon” – nyilatkozta a terjeszkedéssel kapcsolatban Szakács-Orha Imre, a bukaresti és az angol piac felelőse.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: